600
g teľacej hrude, 60 g masla, soľ, 40 g cibule, 15 g hladkej
múky
Plnka: žemľa, 1 dl mlieka, 150 g teľacieho mäsa, 100 g teľacej pečene, 50 g šampiňónov, 10 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masla, 2 vajcia
Plnka: žemľa, 1 dl mlieka, 150 g teľacieho mäsa, 100 g teľacej pečene, 50 g šampiňónov, 10 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masla, 2 vajcia
Z
teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme do nej kapsu, znútra a
povrchu posolíme, naplníme plnkou, zošijeme a dáme piecť na
pekáč, do ktorého dáme pokrájanú cibuľu a maslo. Pečieme 20
minút plnkou hore, potom hruď obrátime a občas polievame šťavou.
Dopečieme do zlatožlta. Šťavu odparíme na tuk, zaprášime
múkou, upražíme do ružova, zalejeme vývarom, dobre povaríme,
precedíme a polejeme ňou mäso.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme pokrájanú navlhčenú žemľu, pomleté mäso, udusené šampiňóny, pokrájanú teľaciu pečeň a údenú slaninu, soľ, čierne korenie, ušľahaný sneh a všetko zamiešame.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme pokrájanú navlhčenú žemľu, pomleté mäso, udusené šampiňóny, pokrájanú teľaciu pečeň a údenú slaninu, soľ, čierne korenie, ušľahaný sneh a všetko zamiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára