800
g teľacieho karé s obličkou, 80 g masla, soľ, 80 g šunky, 20 g
údenej slaniny, 15 g hladkej múky
Teľacie
karé vykostíme a obličku vykrojíme. Vykostené mäso rozkrojíme
do formy, ktorý naklepeme a posolíme. Na mäso ukladáme obličku
pokrájanú po dĺžke a na to uložíme plátky šunky. Všetko
stočíme, previažeme niťou, posolíme, dáme na pekáč, do
ktorého sme dali posekané kosti, pridáme maslo a trochu podlejeme
vodou. Pečieme v rúre za občasného polievania šťavou. Mäkké
mäso vyberieme, niť odstránime, mäso pokrájame, uložíme na
misu a polejeme šťavou. Šťavu odparíme na tuk, zaprášime
múkou, upražíme na ružovo, zalejeme vývarom, dobre povaríme,
precedíme cez sitko a pridáme slaninu pokrájanú na kocky a
upraženú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára