štvrtok 8. septembra 2016

Špenát s cícerom

400 g špenátu, 150 g cícera, 2 menšie cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 6 lyžíc olivového oleja, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.
Cícer dáme na noc do chladnej vody. Na druhý deň ho uvaríme. Špenát dobre umyjeme a uvaríme v menšom množstve vody v druhom hrnci. Precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a upražíme spolu s pretlačeným cesnakom dozlata. Do vychladnutého špenátu pridáme cibuľu, uvarený cícer, olivový olej a šťavu z citróna. Dochutíme petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Podávame chladné s jogurtom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára