8
palaciniek, 20 dg olív bez kôstky, konzerva sterilizovaných
šampiňónov v celku, 300 dg nivy, 10 PL hladkej múky, vajce, 10 PL
strúhanky, olej na vyprážanie
Šampiňóny
necháme v sitku odkvapkať a nakrájame ich na menšie kúsky. Olivy
nakrájame na kolieska. Palacinky naplníme šampiňónmi, kolieskami
olív a hrudkami nivy. Potom palacinku zabalíme do batôžka a
prichytíme špáradlom. Takto postupujeme, až kým neurobíme zo
všetkých palaciniek plnené batôžky. Batôžky obalíme najskôr
v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
Batôžky vyprážame na horúcom oleji do zlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára