nedeľa 11. septembra 2016

Palacinky v nivovej omáčke

8 palaciniek, 20 dg olív bez kôstky, konzerva sterilizovaných šampiňónov v celku, 300 dg nivy, 10 PL hladkej múky, vajce, 10 PL strúhanky, olej na vyprážanie
Šampiňóny necháme v sitku odkvapkať a nakrájame ich na menšie kúsky. Olivy nakrájame na kolieska. Palacinky naplníme šampiňónmi, kolieskami olív a hrudkami nivy. Potom palacinku zabalíme do batôžka a prichytíme špáradlom. Takto postupujeme, až kým neurobíme zo všetkých palaciniek plnené batôžky. Batôžky obalíme najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Batôžky vyprážame na horúcom oleji do zlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára