700
g bielej kapusty, lyžica plnotučnej horčice, 4 klobásy, 4 párky,
2 lyžice vínneho octu, lyžička cukru, lyžica sezámového oleja,
mleté čierne korenie, soľ, rasca
Kapustu
očistíme a nakrájame na tenké rezance. 2 dl vody ochutenej 2
lyžicami soli a lyžicou rasce prevaríme. Kapustu 3 minúty
povaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Horčicu zmiešame s octom, osolíme a okoreníme. Vmiešame do ešte
teplej kapusty. Klobásky a párky ihlou niekoľkokrát
poprepichujeme, potrieme sezámovým olejom a grilujeme 6 cm do
zhnednutia. Počas grilovania klobásky otáčame, ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára