350
g lístkového cesta, žĺtok, 100 g údeného syra, vajce, 250 g
mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, sójová omáčka,
mletá sladká paprika, worcesterská omáčka, 2 strúčiky
prelisovaného cesnaku, 2 vajcia uvarené natvrdo
Mleté
mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou
červenou paprikou, sójovou omáčkou a worcesterskou omáčkou.
Potom pridáme žĺtok, prelisovaný cesnak a spolu premiešame.
Necháme odstáť na chladnom mieste 30 minút. Medzitým na
pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto. Z cesta krájame
väčšie štvorce, do stredu každého štvorca dáme ochutené
mleté mäso a časť nakrájaného vajca. Po naplnení zložíme a
konce k sebe dobre pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom,
posolíme a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 7 minútach
vyberieme z rúry. Znova potrieme vajcom, posypeme nahrubo
nastrúhaným syrom a dáme dopiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára