600
g teľacieho mäsa zo stehna, 100 g masti na opekanie, soľ, 10 g
hladkej múky na zaprášenie, 100 g husacej pečene, 200 g jabĺk,
lyžica rajčiakového pretlaku, 10 g hladkej múky, ½ dl bieleho
vína, cukor
Z
mäsa nakrájame 75 g filé, slabo ich naklepeme, sformujeme do
okrúhla, posolíme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme na
masti. Husaciu pečeň pokrájame na plátky, posolíme a opečieme z
oboch strán. Súčasne opečieme i jablká olúpané a pokrájané
na hrubšie kolieska. Opečené filé uložíme na misu. Na každé
položíme plátok pečene a koliesko jablka. DO výpeku pridáme
rajčiakový pretlak, zaprášime ho múkou, chvíľu podusíme a
zalejeme vývarom a vínom, dobre povaríme, aby šťava bola lesklá,
a pridáme soľ a cukor. Hotovou polejeme filé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára