štvrtok 8. septembra 2016

Špenátová fašírka

300 g uduseného špenátu, 4 vajcia, 4 žemle, 4 lyžice mlieka, 1 lyžica masla, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, mäsový vývar, strúhanka, mleté čierne korenie, soľ.
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, roztopené maslo, rozotretý cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko spolu dobre premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielkov a podľa potreby strúhanku. Zmes sformujeme do tvaru bochníka, položíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára