300
g uduseného špenátu, 4 vajcia, 4 žemle, 4 lyžice mlieka, 1
lyžica masla, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, 1 menšia cibuľa,
1 strúčik cesnaku, mäsový vývar, strúhanka, mleté čierne
korenie, soľ.
Udusený
špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim
mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, roztopené maslo,
rozotretý cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko spolu dobre
premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z vyšľahaných
bielkov a podľa potreby strúhanku. Zmes sformujeme do tvaru
bochníka, položíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme
mäsovým vývarom a upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára