nedeľa 11. septembra 2016

Pestrý chlebový šalát

červená mäsitá paprika, mäsitá zelená papriku, 3 mladé cibuľky, 200 g mortadelly, 200 g jemného ovčieho syra, 100 g petržlenovej vňate
Na marinádu: 4 PL bieleho stolového vína, 6 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 150 g bagety, 1/16 l olivového oleja, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku
Papriky dôkladne očistíme, umyjeme a spolu s mortadellou a ovčím syrom pokrájame na kocky. Očistenú a umytú cibuľku pokrájame na jemné kolieska. Vňať umyjeme a rozdelíme na samostatné stebielka, ktoré zamiešame do pripravenej zeleniny.
Marináda: Víno, olej, soľ a korenie dobre zamiešame, nalejeme na šalát a zľahka premiešame. Bagetu nakrájame na kocky s hranou 1 cm, opražíme na horúcom oleji, do ktorého sme ešte predtým pridali rozotretý cesnak. Opražené bagetové kocky zamiešame do šalátu a ihneď podávame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára