červená
mäsitá paprika, mäsitá zelená papriku, 3 mladé cibuľky, 200 g
mortadelly, 200 g jemného ovčieho syra, 100 g petržlenovej vňate
Na
marinádu: 4 PL bieleho stolového vína, 6 PL olivového oleja, soľ,
mleté čierne korenie, 150 g bagety, 1/16 l olivového oleja, 3
strúčiky roztlačeného cesnaku
Papriky
dôkladne očistíme, umyjeme a spolu s mortadellou a ovčím syrom
pokrájame na kocky. Očistenú a umytú cibuľku pokrájame na jemné
kolieska. Vňať umyjeme a rozdelíme na samostatné stebielka, ktoré
zamiešame do pripravenej zeleniny.
Marináda:
Víno, olej, soľ a korenie dobre zamiešame, nalejeme na šalát a
zľahka premiešame. Bagetu nakrájame na kocky s hranou 1 cm,
opražíme na horúcom oleji, do ktorého sme ešte predtým pridali
rozotretý cesnak. Opražené bagetové kocky zamiešame do šalátu
a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára