2
hrnčeky hladkej múky, hrnček práškového cukru, ½ kypriaceho
prášku, prášok do pečníka, lyžička kakaa, hrnček mlieka, ½
hrnčeka oleja, 2 vajcia, 3 lyžice posekaných vlašských orechov,
2 lyžice rumu, ríbezľový džem, 125 g čokolády, 25 g cery, tuk
na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu
Múku
zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, práškom do perníka,
kakaom, pridáme mlieko, olej a vajcia. Všetko spolu dobre
premiešame. Potom do cesta zapracujeme podľa chuti rum, posekané
orechy a 25 g postrúhanej čokolády. Cesto rozotrieme na vymastený
a pomúčený plech a dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Po
vychladnutí potrieme perník džemom a polejeme čokoládovou
polevou, ktorú pripravíme rozpustením 100 g polámanej čokolády
a cery vo vodnom kúpeli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára