sobota 10. septembra 2016

Hrnčekový perník

2 hrnčeky hladkej múky, hrnček práškového cukru, ½ kypriaceho prášku, prášok do pečníka, lyžička kakaa, hrnček mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 vajcia, 3 lyžice posekaných vlašských orechov, 2 lyžice rumu, ríbezľový džem, 125 g čokolády, 25 g cery, tuk na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu
Múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, práškom do perníka, kakaom, pridáme mlieko, olej a vajcia. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do cesta zapracujeme podľa chuti rum, posekané orechy a 25 g postrúhanej čokolády. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí potrieme perník džemom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením 100 g polámanej čokolády a cery vo vodnom kúpeli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára