nedeľa 11. septembra 2016

Bryndzové pirohy plnené údeným mäsom

300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, soľ, cibuľa, 2 dl sladkej smotany
Mäso zomelieme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme zomleté mäso, za stáleho miešania krátko opražíme. Necháme vychladnúť. Z múky, bryndze a vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm. Plát nakrájame na štvorce. Na každý položíme za lyžičku zomletého mäsa. Štvorec preložíme na polovicu tak, aby vznikol trojuholník. Okraje popritláčame vidličkou. Varíme v osolenej vode 10 minút. Hotové pirohy prelejeme smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára