500
g mrkvy, 500 g kalerábu, 500 g póru, 40 g masla, 1 l vývaru
Zeleninu
očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance, pór
na kolieska. V kastróli na rozohriatom masle opražíme mrkvu a
kaleráb, zalejeme ich vývarom a 15 minút dusíme. Pór pridáme až
5 minúr pred dokončením. Zelenina nemá byť celkom mäkká, má
byť na rozhryznutie pevná. Zeleninu vyberieme z vývaru a necháme
dobre odkvapkať. Rozložíme ju na podnos a dáme predmraziť. Až
po niekoľkých hodiních ju vyberieme, nasypeme do mikroténových
vreciek a uložíme do mrazničky. Vývar, v ktorom sme zeleninu
varili, nevylejeme, ale použijeme ho do polievky, alebo ho zmrazíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára