streda 14. septembra 2016

Mrazená dusena zelenina

500 g mrkvy, 500 g kalerábu, 500 g póru, 40 g masla, 1 l vývaru
Zeleninu očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance, pór na kolieska. V kastróli na rozohriatom masle opražíme mrkvu a kaleráb, zalejeme ich vývarom a 15 minút dusíme. Pór pridáme až 5 minúr pred dokončením. Zelenina nemá byť celkom mäkká, má byť na rozhryznutie pevná. Zeleninu vyberieme z vývaru a necháme dobre odkvapkať. Rozložíme ju na podnos a dáme predmraziť. Až po niekoľkých hodiních ju vyberieme, nasypeme do mikroténových vreciek a uložíme do mrazničky. Vývar, v ktorom sme zeleninu varili, nevylejeme, ale použijeme ho do polievky, alebo ho zmrazíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára