nedeľa 31. júla 2016

Vanilková zmrzlina s okoreneným ananásom

1 vajce, 3 žĺtky, 500 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 čajová lyžička maizeny, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 kúsky celej vanilky, 1 balíček stužovača šľahačky, 110 g cukru. Poleva: 4 lyžice masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 1 malý čerstvý ananás, 50 g cukru, 2 lyžice drveného čierneho korenia. Ozdobenie: šľahačka, nasekané pistácie
Podľa základného receptu pripravíme vanilkovú zmrzlinu a dáme ju zmraziť. Na polevu ananás olúpeme, hlúb odstránime a dužinu nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Pridáme drvené zrnká čierneho korenia, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom a rozvaríme. Pridáme kúsky ananásu a zohrejeme. Vanilkovú zmrzlinu dáme do misiek, polejeme ananásom, ozdobíme šľahačkou, posypeme pistáciami a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára