500 g tvarohu ,150 g údeného syra ,250 g šunky ,250 g masla,130 ml smotany na šľahanie ,20 g kapie ,2 vajcia ,1 PL horčice, pažítkovú vňať,10 g čírej želatíny ,mletú červenú papriku ,mleté čierne korenie ,soľ
Vajcia uvarené na tvrdo olúpeme. Šunku, maslo, červenú papriku, korenie a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame smotanu a šľaháme až kým vznikne pena, do ktorej primiešame na kocky nakrájanú kapiu a bielka z vajec. Tvaroh vymiešame s maslom, žĺtkami, horčicou, pažítkou a soľou. Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra a na ne navrstvíme šunkovú penu, opäť rozložíme syr a natrieme tvarohovou plnkou. Hore dáme posledné plátky syra.
Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme pomocou štetca vrchné pláty syra. Tvarohovú tortu dáme dobre vychladiť a po odstránení formy ju nakrájame na porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára