4 vajcia,100 g múka polohrubá,100 g cukor práškový,1/2 bal. prášok do pečiva,
2 lyžice kakao,4 lyžice vody
Plnka: asi pol balíčka malých piškót, 2 dl vody, 2 lyžice cukru, 1 lyžica rumu, červené potravinárske farbivo, ríbezľový lekvár
Puding: 2 bal. vanilkový práškový puding, 1 l mlieko, 100 g cukor,4 žĺtka vymiešame s cukrom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, sneh zo 4 bielkov. Cesto pečieme na vymastenej a vysypanej forme.
V dvoch dl vody rozpustíme cukor, aromatizujeme rumom a prifarbíme potravinárskym farbivom. Do roztoku namáčame piškóty a v jednej vrstve ukladáme na korpus. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a ešte horúci ho vylejeme na piškóty. Tortu vložíme do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára