nedeľa 31. júla 2016

Smotanová kávová zmrzlina

750 ml šľahačkovej smotany, 8 žĺtkov, 200 ml mlieka, 50 ml punču, 50 g mletej zrnkovej kávy, 200 g práškového cukru, šľahačka a ovocný kompót na ozdobenie
Čerstvo upraženú a jemne mletú zrnkovú kávu dáme do 500 ml vriacej šľahačkovej smotany, prikryjeme a necháme vychladnúť. Po hodine smotanu precedíme cez riedke plátno a prilejeme zvyšok smotany. V kotlíku vyšľaháme žĺtky s mliekom, prilejeme kávovú smotanu a za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Hneď odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pretrieme cez sito alebo cedidlo a zmrazíme v zmrzlinovom strojčeku. Zmrzlinu podávame ozdobenú šľahačkou a zaváraným ovocím, ktoré pokvapkáme punčom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára