nedeľa 31. júla 2016

Domáce lístkové cesto

250 g hladkej múky, žĺtok, lyžica octu, štipka soli, trochu vlažnej vody, 250 g stuženého tuku
Z múky odoberieme hrsť a spracujeme ju spolu s nastrúhaným tukom. Sformujeme do tehličky dlhej 25 cm a dáme na chladné miesto. Zo zvyšnej múky a z ostatných surovín spracujeme cesto, dôkladne prehnetieme a sformujeme do tehličky veľkosti kocky stuženého tuku. Necháme chvíľu odležať a položíme na štvorec spracovaný z tuku, ktorý sme vybrali z chladničky. Okraje väčšieho cesta preložíme a vytvoríme balíček. Vyvaľkáme na obdĺžnik, cesto trikrát preložíme a opäť vyvaľkáme. Opakujeme trikrát. Zabalíme do igelitovej fólie a dáme odležať v chlade. Pred samým použitím opäť rozvaľkáme a trikrát preložíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára