štvrtok 28. júla 2016

Rýchly krémeš

300 g múka hladká Špeciál,250 g stužený tuk - Cera,11 lyžíc studená voda,trošku soľ
Do múky postrúhame tuk, pridáme vodu a spracujeme hladké cesto. Rozdelíme na dve časti. Zakryjeme utierkou a necháme postáť 12 hodín.
Krém: 1 l mlieko, 200 g cukor práškový, 4 vajcia, 5 lyžíc hrubá múka, 1 bal. Zlatý klas
Z mlieka oddelíme 2 dl a rozmiešame v ňom 50 g cukru, 4 žĺtky, múku a Zlatý klas. Ostatné mlieko necháme variť a do neho primiešame predchádzajúce prísady. Do uvarenej hustej kaše pridáme na husto vyšľahaný sneh s cukrom. Pridáme aj trochu masla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára