nedeľa 31. júla 2016

Prekvapenie z lesných plodov

4 porcie vanilkovej zmrzliny pripravenej doma, 4 bielky, 100 g čučoriedok, 100 g černíc, 100 g malín, 40 ml čerešňovice, 125 g práškového cukru, 1 balíček podlhovastých piškót. Na obloženie: ovocie podľa vlastného výberu
Polovicu piškót uložíme na dno ohňovzdornej formy. Na piškóty rovnomerne rozdelíme zmrzlinu a umyté, odkvapkané ovocie. Pokvapkáme čerešňovicou a zakryjeme zvyšnými piškótami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne doň zašľaháme práškový cukor. Sneh rovnomerne rozotrieme na piškóty a zapečieme v rúre alebo na grile dozlata. Obložíme ovocím a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára