Čokoládová zmrzlina: 250 ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 100 g horkej čokolády (alebo kakaa), 1 balíček vanilkového cukru. Vanilková zmrzlina: 250 ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 250 g bielej čokolády, 1 balíček vanilkového cukru
Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Horkú čokoládu za stáleho miešania na minime (alebo nad parou) roztopíme. Vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vyšľaháme do peny nad parou. Odstavíme a miešame do vychladnutia. Primiešame roztopenú, čiastočne vychladnutú čokoládu a rum - ten môžeme vynechať. Potom pridáme šľahačku. Vanilkovú zmrzlinu pripravíme obdobne. Do dostatočne veľkej misky potom vlejeme najprv tmavý a potom svetlý krém a premiešame vidličkou, čím dosiahneme mramorový vzor. Prikryjeme priesvitnou fóliou a odložíme aspoň na 8 hodín do mrazničky. Guľatou naberačkou na ryžu formujeme zmrzlinové kopčeky, ktoré kladieme na dezertné taniere o ozdobíme ich šľahačkou alebo ovocím. Fantázii sa medze nekladú!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára