štvrtok 28. júla 2016

Pomarančové tiramisu

2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml),125 ml šľahačkovej smotany,250 g syra Mascarpone,250 g tvarohu,80 g cukru,3 lyžice pomarančového likéru,200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús),1 balíček dlhých piškót,kakao,plátky pomarančov na ozdobu 

Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára