10 vajec,6 lyžíc múka hrubá,6 lyžíc kakao,1 bal. prášok do pečiva,10 lyžíc práškový cukor
Postup: Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Primiešame sneh z bielkov. Rozdelíme na dvoje.
Krém: 4 dl mlieko, 100 g múka hladká, 5 žĺtkov, 100 g čokolády alebo 40 g kakao, 450 g maslo, 250 g cukor práškový
Postup: Nad parou za stáleho miešania uvaríme mlieko s múkou a žĺtkami a pridáme zmäknutú čokoládu a necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom a po častiach pridáme do uvarenej plnky.
Polovicu krému natrieme na plát a prikryjeme druhým plátom, ktorý natrieme zvyšnou plnkou.
Pena: 5 bielkov, 250 g práškový alebo kryštálový cukor vyšľaháme nad parou a natrieme na plnku. Rozotretý sneh polejeme čokoládou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára