nedeľa 31. júla 2016

Plnené zmrzlinové kornútiky

2 vajcia, 3 lyžice múky, maslo na vymastenie plechu, 5 lyžíc práškového cukru. Ďalej: 250 ml šľahačkovej smotany, 40 ml originálneho likéru Maraschino, 100 g čerstvých brusníc, 1 balíček vanilkového cukru, vlašské orechy na ozdobenie
Vajcia a cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridáme múku. Rúru predhrejeme na 200 oC. Horúci plech vymastíme. Štvrtinu cesta dáme na plech a pečieme asi 12 až 15 minút. Vyberieme z rúry a sformujeme kornútky. Pečieme ďalších 6 až 8 minút, vyberieme a kornútky postavíme do sklenej nádoby tak, aby si zachovali svoj tvar. Postup opakujeme, až kým všetko cesto nespotrebujeme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom. Primiešame brusnice a Maraschino a naplníme kornútky. Ozdobíme vlašskými orechmi a podávame. Kornútky môžeme plniť aj ovocím alebo doma pripravenou či kúpenou zmrzlinou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára