250 ml zmrzliny, 4 lyžice zemiakového škrobu, 100 g strúhaného kokosu, 250 g ztuženého tuku, 100 g čokoládovej polevy, 250 g smotany k šľahaniu, 4 kolieska ananásu, 50 g čerstvých jahôd, 100 g melónu, 2 vajcia
Rozšľaháme vajcia so zemiakovým škrobom, kus zmrzliny v ňom obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokose, znovu obalíme v cestíčku a znovu v kokose. Až máme obalené všetky kúsky zmrzliny, dáme ich na chvíľu zmrznúť. Do vyššieho malého hrnca dáme rozohriať tuk na smaženie. Pripravíme si ovocie na ozdobu, rozohrejeme polevu vo vodnom kúpeli a ušľaháme šľahačku. Potom vložíme guličku obalenej zmrzliny na sitko a s ním krátko ponoríme do rozohriateho tuku a po zozlátnutí ozdobíme na tanieri ovocím a šľahačkou. Prelejeme čokoládovou polevou a ihneď servírujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára