Cesto : 6 vajec,300 g práškového cukru,150 ml oleja,150 ml mlieka ,300 g polohrubej múky,1,5 balíčka kypriaceho prášku
Krém : 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru,3 kyslé smotany Rajo, 6 lyžíc práškového cukru,4 kivi
Poleva : 500 ml vody,1 práškový džús s príchuťou kivi,1 balíček Zlatého klasu
Postup 1. Vajcia vyšľaháme s
cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim
práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a
upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku,
papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
2. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým
cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu
dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké
kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
3. Želatínová poleva: V 300 mlvody
rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml
vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do
zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do
chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára