nedeľa 31. júla 2016

Plnky do múčnikov

Maková : 10 dkg maku, 1/8 litra mlieka, 8 dkg cukru, vanilkový cukor, 2 dkg tuku, citrónová kôra, škorica
Zomletý mak podlejeme mliekom a dusíme domäkka. Potom pridáme cukor a za stáleho miešania podusíme. Pridáme citrónovú kôru a škoricu.
Orechová : 10 dkg orechov, 8 dkg cukru, vanilkový cukor, 2 dkg strúhanky, trochu mlieka
Vylúpané jadrá vlašských orechov pomelieme, pridáme cukor, rozmiešame s mliekom a potom zahustíme strúhankou. Pre chuť pridávame citrónovú kôru.
Tvarohová : 50 dkg tvarohu, 5 dkg masla, 10 dkg cukru, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka
Mäkký tvaroh prelisujeme a pridáme do masla rozotretého s cukrom a žĺtkom. Pridáme citrónovú kôru a sneh z bielkov.
Jablková : ½ kg jabĺk, 15 dkg cukru, citrón
Umyté jablká zbavíme jaderníkov, rozkrájame, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké prelisujeme, pridáme cukor, citrónovú kôru a šťavu, škoricu, lyžicu rumu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára