4 vajcia,400 ml kryštálového cukru,1 šľahačková smotana,600 ml hladkej múky(Špeciál),1 kypriaci prášok,1 lyžica kakaa,1 lyžica oleja,1 lyžica pomletých orechov,maslo na vymastenie formy,hrubá múka na vysypanieformy,práškový cukor na posypanie
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešame.Veľkú bábovkovú formu dobrevymastíme maslom a vysypeme múkou. Približne tretinu cesta nalejeme na dno formy.Zvyšok cesta rozdelíme na dve časti – do jednej zapracujeme kakao, ktoré sme rozmiešali s 1 lyžicou oleja, do druhej vmiešame pomleté orechy.Do formy najprv nalejeme kakaové cesto a potom orechové – však poradie môže byť ľubovoľné.Pečieme vo veľmi mierne vyhria-tej rúre, aby bábovka pomaly a rovnomerne narástla. Upečenú bábovku vyberiemez formy a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára