300
g hlávkového šalátu, 6 šampiňónov, 7 PL oleja, soľ, 200 g
kozieho syra, vajce, 4 PL strúhanky, 2 PL masla, 2 PL bieleho
vínneho octu, 1 PL koriandra, mleté čierne korenie, 2 PL
slnečnicových semienok
Šalátové
listy oddelíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Huby očistíme a po
dĺžke nakrájame na 1 cm hrubé plátky. V panvici zohrejeme 3 PL
oleja, na ktorom opečieme plátky z húb z oboch strán. Vyberieme
huby a v panvici opražíme slnečnicové semienka. Syr nakrájame na
kocky 2×2 cm a až potom ich obalíme vo vyšľahanom vajci a
strúhanke. V druhej panvici roztopíme maslo, na ktorom opražíme
syrové kocky. Na zálievku zmiešame zvyšný olej, vínny ocot,
nasekaný koriander, soľ a mleté čierne korenie. Šalát vymiešame
so zálievkou a rozdelíme na 4 taniere. Na taniere pridáme opražené
huby a kozí syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára