nedeľa 11. septembra 2016

Šalát s hubami a kozím syrom

300 g hlávkového šalátu, 6 šampiňónov, 7 PL oleja, soľ, 200 g kozieho syra, vajce, 4 PL strúhanky, 2 PL masla, 2 PL bieleho vínneho octu, 1 PL koriandra, mleté čierne korenie, 2 PL slnečnicových semienok
Šalátové listy oddelíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Huby očistíme a po dĺžke nakrájame na 1 cm hrubé plátky. V panvici zohrejeme 3 PL oleja, na ktorom opečieme plátky z húb z oboch strán. Vyberieme huby a v panvici opražíme slnečnicové semienka. Syr nakrájame na kocky 2×2 cm a až potom ich obalíme vo vyšľahanom vajci a strúhanke. V druhej panvici roztopíme maslo, na ktorom opražíme syrové kocky. Na zálievku zmiešame zvyšný olej, vínny ocot, nasekaný koriander, soľ a mleté čierne korenie. Šalát vymiešame so zálievkou a rozdelíme na 4 taniere. Na taniere pridáme opražené huby a kozí syr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára