5
reďkoviek., 3 zelené cibuľky., 1 hlávka šalátu., 2 vajcia
uvarené na tvrdo., šťava z 1 citróna., 1/2 lyžičky horčice.,
neenergetické umelé sladidlo., 1 lyžica oleja., rasca., mleté
čierne korenie., voda., soľ.,
Reďkovku
umyjeme, očistíme od listov a koreňa, pokrájame na tenké
kolieska, posolíme a posypeme rascou. Očistíme aj cibuľku a
pokrájame na kolieska. Umytý hlávkový šalát pokrájame na jemné
rezance, vajcia na kolieska. K horčici, oleju a šťave z citróna
pridáme lyžicu vody, okoreníme, posolíme a zálevom zeleninu
zalejeme. Premiešame a po odstátí podávame v sklenej miske.
Povrch ozdobíme kolieskami vajec a reďkovky. Šalát á hodne
vitamínu C a je biologicky vyvážený cennými bielkovinami z
vajec.
(2
porcie / 1 porcia 469 kJ – 112 kcal., B – 5,0 g., T – 5,5 g., S
– 10,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára