¼
kg polohrubej múky, 125 g masla, 2 žĺtky, 1 dl kyslej smotany,
soľ, vajce
Plnka: ¼ kg údeného mäsa, 2 bielky, mleté čierne korenie
Plnka: ¼ kg údeného mäsa, 2 bielky, mleté čierne korenie
Múku,
maslo, žĺtky, soľ a smotanu spracujeme na cesto, ktoré necháme
15 minút stáť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na
hrúbku ½ cm a väčšou okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska.
Do prostriedku každého kolieska dáme lyžičku plnky, okraj
potrieme vajcom, preložíme, spojíme a položíme na plech. Vrch
potrieme vajcom a upečieme.
Plnka: Uvarené údené mäso zomelieme, pridáme sneh ušľahaný z bielkov, čierne korenie a zamiešame.
Plnka: Uvarené údené mäso zomelieme, pridáme sneh ušľahaný z bielkov, čierne korenie a zamiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára