utorok 30. augusta 2016

Šunkové mesiačiky

¼ kg polohrubej múky, 125 g masla, 2 žĺtky, 1 dl kyslej smotany, soľ, vajce
Plnka: ¼ kg údeného mäsa, 2 bielky, mleté čierne korenie
Múku, maslo, žĺtky, soľ a smotanu spracujeme na cesto, ktoré necháme 15 minút stáť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku ½ cm a väčšou okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska. Do prostriedku každého kolieska dáme lyžičku plnky, okraj potrieme vajcom, preložíme, spojíme a položíme na plech. Vrch potrieme vajcom a upečieme.
Plnka: Uvarené údené mäso zomelieme, pridáme sneh ušľahaný z bielkov, čierne korenie a zamiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára