½
kg polohrubej múky, 20 g droždia, 50 g cukru, soľ, 50 g margarínu,
žĺtok, mlieko, ¾ kg sliviek, 80 g práškového cukru,
škorica
Posýpka: 40 g hrubej múky, 40 g margarínu, 40 g práškového cukru
Posýpka: 40 g hrubej múky, 40 g margarínu, 40 g práškového cukru
Do
múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ, tuk,
vlažné mlieko a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť, potom ho
na pomúčenom lopári vyvaľkáme a na válku ho prenesieme na
vymastený plech. Cesto roztiahneme po celom plechu a pomastíme
olejom, poukladáme naň vylúpané slivky, a to kožkou na cesto,
posypeme škoricovým cukrom a posýpkou a upečieme.
Posýpka: Hrubú múku rozdrobíme s margarínom a práškovým cukrom.
Posýpka: Hrubú múku rozdrobíme s margarínom a práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára