utorok 30. augusta 2016

Slivkový koláč s posypkou

½ kg polohrubej múky, 20 g droždia, 50 g cukru, soľ, 50 g margarínu, žĺtok, mlieko, ¾ kg sliviek, 80 g práškového cukru, škorica
Posýpka: 40 g hrubej múky, 40 g margarínu, 40 g práškového cukru
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ, tuk, vlažné mlieko a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť, potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme a na válku ho prenesieme na vymastený plech. Cesto roztiahneme po celom plechu a pomastíme olejom, poukladáme naň vylúpané slivky, a to kožkou na cesto, posypeme škoricovým cukrom a posýpkou a upečieme.
Posýpka: Hrubú múku rozdrobíme s margarínom a práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára