utorok 30. augusta 2016

Škvarkové pagáčiky

500 g polohrubej múky, 200 g škvariek, 100 g masti, 20 g droždia, žĺtok, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, vajce
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, zomleté škvarky, masť, žĺtok, čierne korenie, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme do obdĺžnika, zložíme 4 krát na seba a necháme prikryté stáť. Po štvrťhodine cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a nožom na ňom vytvoríme hustú mriežku. Potom okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska. Položíme ich na plech, potrieme vajcom, necháme podkysnúť, znova potrieme vajcom a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára