500
g polohrubej múky, 200 g škvariek, 100 g masti, 20 g droždia,
žĺtok, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, vajce
Do
múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, zomleté
škvarky, masť, žĺtok, čierne korenie, soľ a vypracujeme
polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom
ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme do obdĺžnika, zložíme 4
krát na seba a necháme prikryté stáť. Po štvrťhodine cesto
vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a nožom na ňom vytvoríme hustú
mriežku. Potom okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska. Položíme
ich na plech, potrieme vajcom, necháme podkysnúť, znova potrieme
vajcom a upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára