utorok 30. augusta 2016

Kysnutý tvarohový koláč

300 g polohrubej múky, 20 g droždia, 30 g cukru, 30 g masla, vajce, soľ, mlieko, 20 g masti na pomastenie
Plnka: 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, soľ, 30 g hrozienok, citrónová kôra, vanilkový cukor
Do múky pridáme vo vlažnom osladenom mlieku rozmiešané droždie, vajce, soľ a maslo. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme plnkou, zatočíme, dáme na vymastený plech, potrieme roztopenou masťou a necháme nakysnúť. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame na kúsky a posypeme cukrom.
Plnka: Tvaroh rozmiešame so soľou, cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára