300
g polohrubej múky, 20 g droždia, 30 g cukru, 30 g masla, vajce,
soľ, mlieko, 20 g masti na pomastenie
Plnka: 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, soľ, 30 g hrozienok, citrónová kôra, vanilkový cukor
Plnka: 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, soľ, 30 g hrozienok, citrónová kôra, vanilkový cukor
Do
múky pridáme vo vlažnom osladenom mlieku rozmiešané droždie,
vajce, soľ a maslo. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme
nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré na
pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme plnkou, zatočíme, dáme na
vymastený plech, potrieme roztopenou masťou a necháme nakysnúť.
Upečený a vychladnutý koláč pokrájame na kúsky a posypeme
cukrom.
Plnka: Tvaroh rozmiešame so soľou, cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom a hrozienkami.
Plnka: Tvaroh rozmiešame so soľou, cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom a hrozienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára