streda 17. augusta 2016

Hovädzie filé v syrovom kréme

400 g hovädzej roštenky, 100 g syra Niva, 4 lyžice smotany na šľahanie , 200 g mrkvy, 200 g zeleru, hrášok podľa želania, 20 g masla,mleté čierne korenie, olej, soľ
Syr roztlačíme vidličkou a vmiešame do smotany. Mäso osolíme zo všetkých strán, okoreníme a opečieme na oleji. Mrkvu a zeler nakrájame na rezance alebo kocky, pridáme trochu čerstvého hrášku a zalejeme trochou vody s cukrom. Osolíme, okoreníme a prikryté dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Potom opečené mäso pokrájame na tenké plátky, dáme do ohňovzdornej misy spolu s predvarenou zeleninou a navrstvíme na to syrový krém. Vložíme do rúry predhriatej na 250°C a zapekáme 3 – 7 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo pečivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára