400
g hovädzej roštenky, 100 g syra Niva, 4 lyžice smotany na šľahanie
, 200 g mrkvy, 200 g zeleru, hrášok podľa želania, 20 g
masla,mleté čierne korenie, olej, soľ
Syr
roztlačíme vidličkou a vmiešame do smotany. Mäso osolíme zo
všetkých strán, okoreníme a opečieme na oleji. Mrkvu a zeler
nakrájame na rezance alebo kocky, pridáme trochu čerstvého hrášku
a zalejeme trochou vody s cukrom. Osolíme, okoreníme a prikryté
dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Potom opečené mäso
pokrájame na tenké plátky, dáme do ohňovzdornej misy spolu s
predvarenou zeleninou a navrstvíme na to syrový krém. Vložíme do
rúry predhriatej na 250°C a zapekáme 3 – 7 minút. Podávame so
zemiakovou kašou alebo pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára