utorok 30. augusta 2016

Parížske posúchy

1 ¼ dl sladkej smotany, 150 g práškového cukru, 100 g mandlí, 100 g zaváranej pomarančovej kôry, 60 g hrubej múky
Poleva: 80 g čokolády, 50 g masla
Do nádoby dáme smotanu, cukor, zomleté mandle, pomarančovú kôru pokrájanú na rezance a spolu chvíľu povaríme. Potom primiešame múku. Z masy lyžičkou kladieme kôpky na vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre upečieme do zlatožlta. Upečené za tepla zoberieme nožom z plechu a necháme vychladnúť. Spodnú časť potrieme čokoládovou polevou.
Poleva: Do roztopeného masla pridáme polámanú čokoládu a nahladko vymiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára