300
g polohrubej múky, 20 g droždia, 30 g cukru, 40 g masla, vajce,
soľ, mlieko, 20 g masti na pomastenie
Plnka: 200 g maku, 150 g cukru, 1 ½ dl vody, mletá škorica, citrónová kôra
Plnka: 200 g maku, 150 g cukru, 1 ½ dl vody, mletá škorica, citrónová kôra
Do
múky pridáme vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešané droždie,
soľ, vajce, maslo a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na
teplom mieste nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice,
ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, naplníme vlažnou plnkou,
stočíme, dáme na plech, potrieme roztopenou masťou a necháme
nakysnúť. Upečené a vychladnuté pokrájame a posypeme cukrom.
Namiesto makovej plnky môžeme použiť aj orechovú.
Plnka: Cukor zalejeme vodou a dáme variť, potom primiešame pomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
Plnka: Cukor zalejeme vodou a dáme variť, potom primiešame pomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára