streda 17. augusta 2016

Istanbulské mäsové guľky s mätovou omáčkou

500 g mletého hovädzieho mäsa, 500 g bieleho jogurtu, 1 cibuľa, 2 červené cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 rajčiaky, 1 menšia uhorka, 6 – 8 lyžíc oleja, 1/2 viazaničky mäty piepornej, 1 lyžica mletej sladkej papriky, drvená rasca, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ
Bielu cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme so soľou (trochu si z neho odložíme) a pridáme do mletého mäsa. Okoreníme podľa chuti. Vyformujeme gulôčky, veľké ako vlašský orech, a opečieme ich na oleji.
Omáčka: Mätové lístky nakrájame nadrobno, zmiešame s jogurtom, primerane osolíme, okoreníme a pridáme zvyšok cesnaku.
Červenú cibuľu, rajčiaky a uhorku nakrájame na kolieska. Obložíme nimi mäsové guľky, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s mätovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára