500
g mletého hovädzieho mäsa, 500 g bieleho jogurtu, 1 cibuľa, 2
červené cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 rajčiaky, 1 menšia
uhorka, 6 – 8 lyžíc oleja, 1/2 viazaničky mäty piepornej, 1
lyžica mletej sladkej papriky, drvená rasca, mleté čierne
korenie, petržlenová vňať, soľ
Bielu
cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme so soľou (trochu si
z neho odložíme) a pridáme do mletého mäsa. Okoreníme podľa
chuti. Vyformujeme gulôčky, veľké ako vlašský orech, a opečieme
ich na oleji.
Omáčka: Mätové lístky nakrájame nadrobno, zmiešame s jogurtom, primerane osolíme, okoreníme a pridáme zvyšok cesnaku.
Červenú cibuľu, rajčiaky a uhorku nakrájame na kolieska. Obložíme nimi mäsové guľky, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s mätovou omáčkou.
Omáčka: Mätové lístky nakrájame nadrobno, zmiešame s jogurtom, primerane osolíme, okoreníme a pridáme zvyšok cesnaku.
Červenú cibuľu, rajčiaky a uhorku nakrájame na kolieska. Obložíme nimi mäsové guľky, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s mätovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára