utorok 30. augusta 2016

Kysnutý makový závin

¼ kg polohrubej múky, 15 g droždie, 30 g cukru, 30 g margarínu, žĺtok, soľ, mlieko
Plnka: 180 g tuku, 150 g práškového cukru, 1 dl vody, citrónová kôra
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ a podľa potreby vlažné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a potrieme plnkou. Stočíme, položíme na vymastený plech, potrieme maslom a necháme ešte nakysnúť a upečieme.
Plnka. Cukor zalejeme vodou a dáme variť. Do vriaceho pridáme zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru, dobre premiešame a podusíme do zhustnutia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára