utorok 30. augusta 2016

Tirolské rožky

200 g margarínu, 300 g polohrubej múky, 20 g droždia, žĺtok, 30 g cukru, soľ, mlieko
Plnka: 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 200 g orechov, citrónová kôra, vanilkový cukor
Tretinu múky zmiesime s margarínom, sformujeme do kocky a necháme stuhnúť. Do zvyšku múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ, podľa potreby mlieko a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Do vykysnutého zabalíme tukovú kocku, na pomúčenom lopári vyvaľkáme a zložíme v troch vrstvách na seba. Vyvaľkanie a skladanie opakujeme trikrát po 15 minútach. Potom cesto vyvaľkáme na ½ cm. Ostrôžkou cesto pokrájame na rovnaké väčšie trojuholníky. Na ne dáme plnku, stočíme a sformujeme do tvaru rožkov. Uložíme ich na suchý plech, necháme ešte vykysnúť a upečieme. Upečené posypeme vanilkovým cukrom.
Plnka: Cukor zalejeme mliekom a dáme variť. Do vriaceho nasypeme zomleté orechy, postrúhanú citrónovú kôru, dobre premiešame a dusíme, až kám plnka nezhustne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára