200
g margarínu, 300 g polohrubej múky, 20 g droždia, žĺtok, 30 g
cukru, soľ, mlieko
Plnka: 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 200 g orechov, citrónová kôra, vanilkový cukor
Plnka: 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 200 g orechov, citrónová kôra, vanilkový cukor
Tretinu
múky zmiesime s margarínom, sformujeme do kocky a necháme stuhnúť.
Do zvyšku múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ,
podľa potreby mlieko a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme
vykysnúť. Do vykysnutého zabalíme tukovú kocku, na pomúčenom
lopári vyvaľkáme a zložíme v troch vrstvách na seba. Vyvaľkanie
a skladanie opakujeme trikrát po 15 minútach. Potom cesto vyvaľkáme
na ½ cm. Ostrôžkou cesto pokrájame na rovnaké väčšie
trojuholníky. Na ne dáme plnku, stočíme a sformujeme do tvaru
rožkov. Uložíme ich na suchý plech, necháme ešte vykysnúť a
upečieme. Upečené posypeme vanilkovým cukrom.
Plnka: Cukor zalejeme mliekom a dáme variť. Do vriaceho nasypeme zomleté orechy, postrúhanú citrónovú kôru, dobre premiešame a dusíme, až kám plnka nezhustne.
Plnka: Cukor zalejeme mliekom a dáme variť. Do vriaceho nasypeme zomleté orechy, postrúhanú citrónovú kôru, dobre premiešame a dusíme, až kám plnka nezhustne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára