utorok 30. augusta 2016

Krehký makový závin

300 g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 dl mlieka, žĺtok, 30 g cukru, soľ, 120 g masla, vajce na pretretie
Plnka: 180 g cukru, 200 g maku, citrónová kôra, 1 dl vody
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, cukor, žĺtok, maslo a soľ. Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť, vykysnuté rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do obdĺžnikov. Potrieme plnkou, zľahka stočíme, položíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme nakysnúť, znova ich potrieme a upečieme.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za miešania odparíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára