300
g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 dl mlieka, žĺtok, 30 g cukru,
soľ, 120 g masla, vajce na pretretie
Plnka: 180 g cukru, 200 g maku, citrónová kôra, 1 dl vody
Plnka: 180 g cukru, 200 g maku, citrónová kôra, 1 dl vody
Do
múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, cukor,
žĺtok, maslo a soľ. Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť,
vykysnuté rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do obdĺžnikov.
Potrieme plnkou, zľahka stočíme, položíme na vymastený plech a
potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme nakysnúť, znova ich
potrieme a upečieme.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za miešania odparíme.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej pridáme zomletý mak a postrúhanú citrónovú kôru a za miešania odparíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára