8
veľkých kapustových listov, 300 g mletého mäsa, 120 g uvarenej
ryže, 50 g cibule, 1 vajce, 1,2 dl mlieka , 4 lyžice posekanej
petržlenovej vňate, 2 lyžice masla , 1 konzerva rajčiakov (530
g), 100 g šunky mleté čierne korenie, soľ
Rebrá
na kapustových listoch zrežene na plocho, vložíme ich do vriacej
vody, varíme 5 minút. Potom ich prepláchneme, opatrne osušíme.
Mleté mäso uzmiešame s ryžou, cibuľou pokrájanou na kocôčky,
vajcom, mliekom a petržlenom. Osolíme, okoreníme. Listy naplníme,
okraje zahneme a pevne zrolujeme. Na poanvici rozpustíme maslo a
závitky opekáme do zlatista. Rajčiaky z konzervy pokrájame a aj
so šťavou pridáme k závitkom. Závitky dusíme prikryté pri
nízkej teplote, podľa potreby dochutíme. Šunku pokrájame na
kúsky, opečieme a posypeme ňou závitky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára