streda 17. augusta 2016

Marinované hovädzie rezne

4-6 rezňov z kvalitného mäsa (najlepšie zo sviečkovice), 2,5 dl olivového oleja lisovaného za studena, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 citróny, niekoľko vetvičiek rozmarínu, 4 rajčiaky, 500 g šampiňónov, 3 lyžice masla, čerstvo umleté biele korenie, bazalka, soľ
Deň vopred necháme rezne marinovať. Vložíme ich do misy, pridáme olivový olej, olúpaný a posekaný cesnak, citrónovú šťavu, posekaný rozmarín a cez noc necháme prikryté uležať. Na druhý deň umyté šampiňóny pokrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rajčiaky vhodíme na chvíľu do horúcej vody, aby sme z nich lepšie stiahli šupky. Potom ich pokrájame na štvrťky. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme pri občasnom premiešaní. Pridáme štvrťky rajčiakov a prikryjeme na 5 minút. Rezne vyberieme z marinády, osušíme a na okrajoch narežeme. V horúcom tuku opekáme po oboch stranách asi 5 minút. Mäso podávame na teplých tanieroch, obložené zeleninou a ozdobené bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára