4-6
rezňov z kvalitného mäsa (najlepšie zo sviečkovice), 2,5 dl
olivového oleja lisovaného za studena, 3-4 strúčiky cesnaku, 2
citróny, niekoľko vetvičiek rozmarínu, 4 rajčiaky, 500 g
šampiňónov, 3 lyžice masla, čerstvo umleté biele korenie,
bazalka, soľ
Deň
vopred necháme rezne marinovať. Vložíme ich do misy, pridáme
olivový olej, olúpaný a posekaný cesnak, citrónovú šťavu,
posekaný rozmarín a cez noc necháme prikryté uležať. Na druhý
deň umyté šampiňóny pokrájame na plátky a pokvapkáme
citrónovou šťavou. Rajčiaky vhodíme na chvíľu do horúcej
vody, aby sme z nich lepšie stiahli šupky. Potom ich pokrájame na
štvrťky. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny,
osolíme, okoreníme a dusíme pri občasnom premiešaní. Pridáme
štvrťky rajčiakov a prikryjeme na 5 minút. Rezne vyberieme z
marinády, osušíme a na okrajoch narežeme. V horúcom tuku opekáme
po oboch stranách asi 5 minút. Mäso podávame na teplých
tanieroch, obložené zeleninou a ozdobené bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára