utorok 7. augusta 2012

Medové trojuholníky s čokoládou


Medové cesto: 200 g práškový cukor, 3 vajíčka, 3 PL med (asi 60g), 150 g maslo, 500 g hl. m Špeciál, 1 ČL sóda bikarbóna, 10 g kakao, štipka mletej škorice.
Cukor, celé vajcia, med a maslo miešame nad parou do rozohriatia (rozpustenia). Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice. Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste. Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme. Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút. Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Vanilkový krém: 2 dl čerstvé mlieko, 30 g prášok Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 40 g kryštálový cukor, 30 g rum, 200 g maslo, 100 g ríbezľový džem,
Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém.
Krémom plníme pripravené pláty. Striedavo: medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát. Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou. Pokrájame na trojuholníky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára