štvrtok 16. augusta 2012

Kurča na čínsky spôsob

1 ½ kg kurča, 1 kg kapusty (čínska, alebo biela), 3-4 mrkvy, 3-4 cibule, 1 pór, 400 g kukurice, 2-3 feferónky (nie sú nutné), sójovú omáčku, vegetu, soľ, červenú papriku sladkú, červenú papriku štipľavú, čierne korenie mleté, olej.
Príprava zeleniny: Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska. Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice oleja a vegetu podľa chuti. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Príprava mäsa: Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cmx 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm. Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, ½ kávovej lyžičky červenej sladkej papriky, ¼ kávovej lyžičky štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou. Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť. Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme. Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne. Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť. Podávame s ryžou!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára