utorok 14. augusta 2012

Kurča na čínsky spôsob


1 1/2 kg kurča, 1 kg kapusty (čínska alebo biela), 3-4 mrkvy, 3-4 cibule, 1 pór, 400 g kukurice, 2-3 feferónky (nie sú nutné), sójovú omáčku, vegetu, soľ, červenú papriku sladkú, červenú papriku štipľavú, čierne korenie mleté, olej,
Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska. Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice oleja a vegetu podľa chuti. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cm x 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm. Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 kávovej lyžičky červenej sladkej papriky, 1 kávovej lyžičky štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou. Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť. Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme. Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne. Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára