utorok 14. augusta 2012

Anglický vianočný koláč so škoricou


350 g margarínu, 350 g práškového cukru, 6 vajec, 450 g hladkej múky, 4 PL (polievkové lyžice) mlieka, alebo vínovice, 1 ČL (čajová lyžica) mletej škorice, 1 ČL mletých klinčekov, 1 PL mletého ďumbiera, 450 g hrozienok, kôrka pomaranča, alebo citrónu, 100 g citronátu (zelené kandizované ovocie), 125 g červených čerešní, 250 g sekaných mandlí, 50 g kandizovaného zázvoru,
Źĺtky vyšľaháme s cukrom. Potom všetko pridáme a vymiešame. Bielky vyšľahať na sneh – pridávať až úplne na koniec. Do vymastenej bábovkovej formy. Pečieme 2 a 1 až 3 hodiny pri 140 st.C. Vyberieme vychladnuté z formy (bude to tvrdé!!! – nevadí), zabalíme do utierky a v nádobe (jenská misa a pod.) to pravidelne polievame nejakým destilátom (najlepšie koňakom). Zvrchu prikryté, uskladňujeme na balkóne  ( v chlade). Pečieme 6 (šesť) týždňov pred Vianocami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára