piatok 19. októbra 2012

Rezancový tvarohový nákyp


300 g sirokych rezancov alebo domacich rezancov, 10 g soli, voda, 80 g masla, 30 g struhanky
Plnka: 250 g tvarohu, 100 g praskoveho cukru, 20 g hrozienok, trochu postruhanej citronovej kory, 1 vajce, 1 dl mlieka, 30 g praskoveho cukru
Rezance zavarime do osolenej vody a uvarime do makka. Uvarene scedime, preplachneme studenou vodou, nechame odtiect a pomastime stvrtkou masla. Pekac vymastime druhou stvrtkou masla a posypeme preosiatou struhankou. Pripravime tvarohovu plnku. Plnku rozdelime na dva rovnake diely a rezance na tri diely. Jeden diel rezancov dame na dno pekaca a potrieme tvarohom, potom nan dame druhy diel rezancov a tiez ho potrieme tvarohom. Napokon na vrch dame treti diel rezancov, urovname, pokvapkame zbytkom rozpusteneho masla a pecieme v rozohriatej rure. Prepeceny nakyp zalejeme mliekom, do ktoreho sme rozslahali vajce. Potom znova nakyp pecieme do ruzova. Upeceny v pekaci pokrajame na rovnake diely, lopatkou ich vyberame na tanier a posypame praskovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára