pondelok 8. októbra 2012

Mramorová bábovka Dr. Oetker

300 g mäkkého margarínu alebo masla šľaháme elektrickým šľahačom asi 1/2 minúty do hladka (najvyššou rýchlosťou) a postupne primiešame 175 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetkera., podľa chuti rumovú esenciu a štipku soli, až pokým cesto nie je vláčne. Postupne primiešame 5 vajec každé asi po 1/2 minúte. Zmiešame 375 g hladkej múky a 4 rovné lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetkera, preosejeme a po lyžiciach primiešame strednou rýchlosťou do cesta s cca 3 lyžicami mlieka (cesto musí zostať husté). 2/3 cesta naplníme tukom vymastenú bábovkovú formu s priemerom 24 cm. 20 g kakaa preosejeme a spolu s 20 g cukru a 2 - 3 lyžicami mlieka zapracujeme do zvyšku cesta, tmavé cesto rozotrieme cez vrstvu svetlého a špirálovými ťahmi vidličkou obe cestá zľahka premiešame tak, aby vznikol mramorový vzor. Pečieme 50 - 60 minút v rúre na mriežke.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára