piatok 19. októbra 2012

Bolonské makaróny so slaninou


400 g makaronov, 250 g miesaneho mleteho masa, 30 g kuracej pecene, 50 g prerastenej udenej slaniny, 400 g rajciakov, 40 g parmezanu, 1 cibula, 1 mrkva, 1 zelerova stonka, 2 lyzice masla, lyzica rajciakoveho pretlaku, 100 ml sucheho cerveneho vina, 100 ml masoveho vyvaru, 1 bobkovy list, cierne korenie, sol
Slaninu pokrajame na male kocky. V hlbokej panvici pri nizsej teplote roztopime maslo. Kratko na nom podusime nakrajanu cibulu, mrkvu a zeler. Pridame slaninu a kratko opecieme. Pridame mlete maso a pecen pri stalom miesani prepecieme. Po chvili do masa vmiesame rajciakovy pretlak a kratko podusime. Prilejeme cervene vino a masovy vyvar, osolime a okorenime. Pridame rajciaky a bobkovy list a masovu omacku na miernom ohni varime 20 minut. Medzitym vo velkom hrnci zvarime dostatocne mnozstvo osolenej vody. Makarony mozeme raz rozlomit a uvarime ich podla navodu na obale. Potom ich scedime a naservirujeme na taniere. Omacku este raz dochutime, mozeme do nej primiesat postruhany parmezan alebo iny syr, nalozime na cestoviny a ozdobime bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára