80 g morčacích pŕs., bazalka., zelerová vňať., 50 g šampiňónov., 5 g hladkej múky., 10 ml olivového oleja., 250 g zemiakov., pažítka.,
Obloha: 1 paradajka., 2 listy hlávkového šalátu., 100 g šalátovej uhorky., 1 žltá paprika.,
Časť oleja zmiešame s drvenou bazalkou a posekanou zelerovou vňaťou, zmesou natrieme plátok mäsa a necháme aspoň hodinu odležať. Šampiňóny olúpeme a prekrojíme na menšie kúsky. Mäso z oboch strán opečieme na teflónovej panvici, podlejeme, pridáme šampiňóny a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme a udržujeme v teple. Múku zmiešame s malým množstvom vody, zahustíme ňou šťavu z mäsa a prevárame aspoň 10 minút. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na plátky. Pokladieme na plech, natrieme olejom, posypeme rascou a pečieme v rozohriatej rúre. Upečené zemiaky posypeme posekanou pažítkou. Na tanieri pripravíme zeleninovú oblohu, pridáme zemiaky a morčací steak, ktorý ľahko prelejeme šampiňónovým nálevom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára